Saamhorigheid bestaat gewoon hoor!

De afgelopen maanden kwam er hier en daar steeds in het nieuws dat de Corona-maatregelen niet alleen letterlijk zorgt voor afstand tussen mensen, maar dat dit ook figuurlijk mensen verder van elkaar af liet staan.

Ik heb echter een hele andere ervaring: in Muziekwijk in Almere is er voor en tijdens de rommelroute flink gedoneerd om een wijkgenoot te helpen. We kregen zoveel positieve reacties tijdens het rondbrengen van de flyers die opriepen om spullen te doneren en vooral langs te komen, dat we allemaal ontroerd terugkwamen. Want wat wonen er een boel lieve mensen in onze wijk!

Tijdens het weekend van de rommelroute zelf, zijn er heel veel mensen langsgekomen de spullen doneerden. En gelijk even rondliepen om te kijken of ze nog iets van hun gading vonden. Sowieso in hun buidel tastten om een bijdrage te leveren voor de operatie in Barcelona. Het weer werkte natuurlijk ook mee, maar het aantal bezoekers was ook echt groot. En dat waren ook mensen van buiten Muziekwijk. Echt hartverwarmend.

Afgelopen week werd duidelijk dat het beter is als er een stichting op naam van de buurvrouw zelf zou komen om de spaaractie die zij moet doen, financieel in goede banen te leiden. Dus daarmee zijn ze van start gegaan: er is contact met een notaris, de statuten worden opgesteld, er is een logo voor haar ontwikkeld, er wordt hard gewerkt aan een website, er is een mailadres, een instagram account, een facebookgroep… daar komt eigenlijk best wel wat bij kijken.

Vanuit Let’s do this together was het even zoeken naar hoe wij de buurvrouw nu het beste kunnen blijven steunen. We hebben veel overlegd en gekeken waar en vooral hoe we de buurvrouw kunnen helpen het bedrag bij elkaar te sparen. En we hebben een prachtige vorm van samenwerking gevonden: Via Lets do this together blijven wij de buurvrouw gewoon helpen met sparen, met andere acties. En natuurlijk zorgen we dat het ingezamelde geld dan naar de Stichting van de buurvrouw zelf gaat.

Ik leer elke dag enorm veel nu zij haar eigen team van social media-kenners, logo-ontwerper, website-bouwer en vrijwilligers heeft gevormd en ben erg blij dat ik deel kan en mag uitmaken van dat team, want wat gebeurt er veel achter de schermen!

Afgelopen weekend heeft een bekende Nederlander op Social Media over haar situatie gedeeld. En wat een storm aan reacties en donaties bracht dat op gang. O N G E L O O F L I J K! Wederom een blijk van saamhorigheid die er absoluut is. Juist via Social Media: mensen helpen graag een ander. Op het moment van schrijven is er door ruim 1450 mensen gedoneerd en is er al ruim 11.000 euro bij elkaar gespaard. En dat in 1 week. Echt super!

Natuurlijk zijn er ook kritische geluiden: mensen vertrouwen het niet omdat het instagram- en facebookaccount nog nieuw zijn. En de website nog gebouwd wordt. Niet alles “staat” immers al. En enerzijds verbaas ik me over het wantrouwen, maar anderzijds: je kunt tegenwoordig niet voorzichtig genoeg zijn. Dus super om te zien dat mensen elkaar waarschuwen bij mogelijk gevaar. Ook DAT is immers saamhorigheid.

Voor nu zijn we druk bezig om te kijken wat we op touw kunnen zetten om het resterende bedrag in te zamelen. Zoals al aangekondigd in mijn vorige bericht: we gaan vanuit Stichting Let’s do this together zorgen dat “iets dat bij de meeste mensen thuis op een gegeven moment in de weg gaat staan”, niet meer in de weg staat, maar dat het de buurvrouw gaat helpen. We zijn er bijna… dus dit weekend volgt er meer daarover.

Mocht je nou nog ideeën hebben, of ons willen steunen op Social Media: graag! Je kunt helpen door berichten te liken en te delen: hoe vaker een bericht geliked en gedeeld wordt, bij des te meer mensen dit bericht verschijnt in hun berichten-stroom. Dus kom je een bericht tegen van Stichting Geef Roos een toekomst of van Stichting Let’s do this together: like en/ of deel deze dan alsjeblieft. Het is een kleine moeite, maar kan groot effect hebben.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *