Nieuwe ontwikkelingen..

Als het zo herfstig is buiten, dus regen, wind, storm… dan blijf ik toch echt het liefste binnen. Lekker warm met een kop warme koffie op de bank naar het gure weer buiten kijken. Dan kan ik gewoon zoo blij zijn dat ik ook lekker op die bank MAG zitten. Dat is gewoon puur G E N I E T E N.

Hoe anders is dat voor de buurvrouw. Die zou maar wat graag naar buiten willen. Lekker de regen en de wind op haar gezicht voelen en lopen, gewoon een flink stuk lopen. Weer of geen weer, koud of niet koud. Dat zou haar niets uitmaken.

Met de rommelroute hier voor de deur op zondag 20 september hebben we een eerste zet kunnen geven aan de inzameling voor haar operatie in Barcelona. De hele dag door waren er veel mensen die spullen kwamen brengen, en het bleef bovendien een drukte van belang met kopers en zelfs donateurs. Uiteindelijk hadden we na de rommelroute 875 euro bij elkaar gespaard. En via donaties kwam er vervolgens nog ruim 300 euro bij. In 1 woord GEWELDIG om te zien dat er zoveel bereidheid is om een medemens te helpen.

De overgebleven spullen hebben we inmiddels gedoneerd aan het Voedsel Loket Almere, zodat ook voor deze spullen een goede bestemming gevonden is. Zo hebben we niet alleen de buurvrouw kunnen helpen, maar nog veel meer mensen in Almere.

Inmiddels heeft de buurvrouw op advies van een ervaren Crowdfunder haar eigen stichting kunnen oprichten: Geef Roos een toekomst. Samen met haar man en een team ervaren vrijwilligers zijn ze druk bezig om alles op poten te zetten om het resterende bedrag dat ze nodig heeft, zo snel mogelijk bij elkaar te krijgen. En daar is veel actie voor nodig, dus super dat er nu een groep omheen staat haar om daarin te ondersteunen. Ook ik ben 1 van die vrijwilligers en ik leer elke dag nieuwe dingen, hoe geweldig is dat?

Vanuit Stichting Let’s do this together blijven we ons natuurlijk ondertussen ook gewoon inzetten om de buurvrouw te helpen. Dus kun je binnenkort een nieuwe actie verwachten, waarbij we je vragen om iets dat bij jou thuis in de weg staat, om te zetten naar concrete hulp voor de buurvrouw.

Het is iets dat je zelf steeds in huis haalt, maar dat op een gegeven moment zijn nut bewezen heeft. Weggooien in de prullenbak is zonde, dus bewaar je het meestal op een plek waar je het niet elke dag tegenkomt. Maar op een gegeven moment kun je er niet meer omheen: je moet er iets mee. Nou, daarmee gaan wij je helpen. En tegelijkertijd helpen we de buurvrouw ermee, hoe leuk is dat?

Binnenkort meer hierover…

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *