Doneren?

Toen ik de buurvrouw vroeg wat ze nou het meest mist nu ze zo aan huis en bed gekluisterd is, vertelde ze me dat ze zo graag weer eens gezellig bij iemand op visite zou willen gaan. Lekker kletsen. Of de stad ingaan, naar de markt. Onder de mensen zijn.

Simpele dingen, toch?

En de enige snelle oplossing om daar weer zicht op te krijgen, is die operatie in Barcelona. De arts en zijn assistenten in Barcelona hebben aangegeven dat ze een wachtlijst hebben, dus dat ze ergens tussen oktober en december dit jaar op z’n vroegst geopereerd kan worden. We moeten nog horen wanneer precies.

Dat klonk allemaal best nog wel snel, vond ik. Maar het dilemma dat zich direct aankondigde, waren de kosten die de zorgverzekering niet vergoed…. hoe krijgen ze dan zo snel dat geld bij elkaar? De kosten zijn ongeveer 100.000 euro. De buurman werkt als Flexwerker. En hoewel hij hard werkt (het liefst 6 lange dagen per week), komen ze nog 90.000 euro tekort. Het zal nog jaren gaan duren om dat bij elkaar te sparen. En jaren… daarvan duren de dagen erg lang als je alleen in bed kunt liggen, je huis niet meer uitkomt en niet teveel prikkels kunt verdragen.

Dus we zoeken donaties die het sparen voor hen kunnen versnellen. En dan het liefst op een manier dat niemand er een boterham minder om hoeft te eten, maar dat ze wel zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Dus als je wilt doneren: graag! Kies zelf een bedrag dat je daadwerkelijk kunt missen. Want terugbetalen gaat hen waarschijnlijk niet lukken. Het doel is dat de buurvrouw weer eens de deur uit kan, op visite kan, naar de stad kan om de markt te bezoeken. Gewoon kwaliteit van leven kan ervaren dus, net zoals jij en ik.

Help je mee?

Vul je naam en mailadres in, kies voor “de buurvrouw” , kies een bedrag en klik op de doneer button

Bedrag

Tot nu toe is al gedoneerd: € 1442,00.

Dankjewel!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *