Daar is ie dan: De nieuwe actie!

“If everyone is moving forward together, then success takes care of itself.” ― Henry Ford

Eerder lieten we al weten dat er bij de meeste mensen in huis iets staat dat zijn nut bewezen heeft en dat nu ruimte inneemt. Vaak staat het op een plek waar je visite het niet direct ziet, maar het groeit en neemt steeds meer ruimte in. Ondertussen zouden wij het kunnen gebruiken om de buurvrouw te helpen met sparen. We kunnen dus een win-win situatie creëren met z’n allen!

De voorbereidingen die we ervoor moesten doen, namen helaas wat meer tijd in beslag dan we bedacht hadden, maar het moment is nu dan toch echt aangebroken dat we met z’n allen weer met een kleine moeite, veel kunnen bereiken.

Nu hoor ik alle hersenen al kraken.. HOE dan????

Waar we het over hebben, zijn statiegeldflessen en -kratjes. De lege flessen en kratjes hebben hun nut bewezen, en vervolgens bewaar je ze, omdat je er immers nog geld voor terug krijgt als je ze inlevert. Soms liggen er zelfs maanden of jaren dezelfde flessen, omdat ze bij een andere supermarkt dan gebruikelijk moeten worden ingeleverd.

Wij zouden er erg blij mee zijn. En het maakt ons niet uit van welke supermarkt ze zijn: als er statiegeld op zit, sorteren wij ze uit en leveren ze in. De opbrengst gaat naar de inzamelingsactie voor de operatie van de buurvrouw. Hierover leest u meer in de andere berichten op deze website.

Lege flessen en kratjes kunnen worden ingeleverd aan de Jacques Brelweg 52 in Almere. Hier hebben we naast de voordeur een hoek gecreëerd waar je je flessen in een bak kunt achterlaten en de kratjes ernaast kunt zetten. Als het niet lukt om ze te brengen, kunnen onze vrijwilligers ze (op afspraak) komen halen. Een mailtje of telefoontje is dan voldoende: wij maken dan een ophaalafspraak. Het mailadres en telefoonnummer vind u onderaan dit bericht. Onze vrijwilligers doen dit in eigen tijd en op eigen kosten, dus hou er rekening mee dat het wellicht even kan duren voor ze langs kunnen komen.

Vanaf 1 november zijn uw flessen en kratjes in ieder geval een maand lang in te leveren bij de Albert Heijn in Waterwijk, aan het Botplein 15. U vindt daar naast het statiegeld apparaat een zuil waar u uw bonnetje kunt doneren aan Stichting Let’s do this together, ten behoeve van de inzamelingsactie voor de buurvrouw.

Ook vanaf 1 november, in ieder geval tot en met 31 december, zijn uw flessen en kratjes in te leveren bij de Aldi op de Regisseurstraat 1a in Almere, vlakbij het station en de Primark. 1 Van onze vrijwilligers heeft een mooie inzamelzuil gemaakt die daar nu naast het statiegeld apparaat staat, zodat u uw bonnetjes kunt doneren.

Superblij zijn we met het snelle schakelen van deze supermarkten, die als 1 van de weinige supermarkten in Almere, zo snel deze mogelijkheid konden creëren.

Alle andere supermarkten in Almere hebben we ofwel persoonlijk benaderd, ofwel aangeschreven via hun hoofdkantoor. Dus zodra er meer inleverpunten beschikbaar zijn, laten we dat via deze website, via Facebook en via Instagram natuurlijk direct weten.

Bent u enthousiast geraakt over onze acties en zou u meer willen doen? We kunnen alle hulp gebruiken en kijken graag samen naar wat u kunt betekenen: het liefst zorgen we dat het voor u een kleine moeite is, want iets doen voor een ander is het leukst als het makkelijk gaat en niet teveel van uw tijd opslokt.

Wilt u bijvoorbeeld meehelpen met het rondbrengen van flyers in Muziekwijk of in een andere wijk in Almere? Of wilt u een verzamelpunt voor kratjes en flessen in uw eigen buurt zijn? Kunt en wilt u wellicht op afspraak flessen en kratjes bij mensen thuis ophalen in uw omgeving? Heeft u een ander talent of een goed idee om de buurvrouw te helpen het geld bijeen te sparen? We horen of lezen het graag! Samen staan we immers sterker en is het benodigde geld wellicht zo bij elkaar gespaard. Mail naar info@letsdothistogether.nl of bel met 06 – 27 341 777.

Laten we het samen doen!

Zou u liever via de bank uw statiegeld willen doneren, of een bedrag willen overmaken om de buurvrouw te helpen met sparen? Dat kan hieronder. Geef bij uw donatie aan dat het gaat om “de buurvrouw” en wij zorgen dat het geld bij haar terechtkomt, zodat het sparen voor haar operatie sneller gaat.

Bedrag

Er is inmiddels al

€ 1442,00

verzameld voor de Buurvrouw door Stichting Let’s do this together. Dank u wel voor uw bijdrage!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *