Blijven bewegen

Het leven is als fietsen: om je balans te behouden, moet je in beweging blijven. Aldus Albert Einstein

Nu we sinds september onderweg zijn, is er in totaal al bijna 20.000 euro opgehaald voor de buurvrouw. Grotendeels door het team dat zich met hart en ziel voor haar eigen stichting inzet, maar een gedeelte komt ook vanuit deze stichting. We vinden het telkens weer hartverwarmend om te zien dat er zoveel mensen begaan zijn met hun medemens.

tussenstand 22 nov 2020

Maar wat doen we verder nou eigenlijk nog? Want het lijkt hier op deze pagina soms even erg “stil”. En dat klopt. Door alle activiteiten, schiet het er regelmatig bij in om hier updates te geven. En dat is natuurlijk niet de bedoeling, want er gebeurt best heel veel.

De afgelopen weken hebben onze vrijwilligers in het grootste gedeelte van Muziekwijk Almere, al bijna 3000 folders rondgebracht, waarin de statiegeld-inzamelingsactie staat beschreven. Dit heeft vele uren aan loopwerk gekost, en een diep respect voor onze postbodes opgeleverd. En trouwens, WAT een mooie voortuinen zijn er in Muziekwijk te zien!

Leaflets statiegeld-actie

Vanuit de wijk druppelen door deze actie de kratjes en lege flessen inmiddels binnen. Alles wordt netjes gesorteerd en in volle tassen bij de betreffende supermarkten ingeleverd. Het grootste gedeelte gaat steeds naar de Albert Heijn in Waterwijk (Botplein 15), omdat daar de donatie-zuil naast het statiegeld apparaat staat, waardoor alles straks in 1x kan worden uitbetaald. We zijn erg benieuwd wat dit straks (eind november) heeft opgeleverd.

Inzamelzuil Albert Heijn

In de Aldi (Regisseurstraat Almere) staat ook een donatie-zuil naast het statiegeld-apparaat. Deze staat er nog tot eind december dit jaar. Ook hier zijn we regelmatig te vinden met lege flessen die we inleveren.

inzamelzuil Aldi

Daarnaast rijden we regelmatig naar de Lidl en de Deen en wordt nauwgezet bijgehouden door foto’s van de bonnetjes, hoeveel dat heeft opgeleverd. 20 Flessen levert dan al snel 4 euro aan statiegeld op. En alle beetjes helpen.

Ook vallen er regelmatig envelopjes met (anonieme) donaties in de bus. Wat elke keer weer zorgt voor ontroering, want het is zo ontzettend lief dat iemand eraan denkt om iets dat je zelf ook zou kunnen uitgeven, weg te geven aan een medemens. Dus als u dit leest: dank u wel! Het wordt zeer gewaardeerd en wij zorgen natuurlijk dat het bij de buurvrouw komt!

ontvangen anonieme donaties

Daarnaast zijn we als Stichting erg actief op Instagram (stichting_letsdothistogether) , waarbij we dagelijks een “wijsheid” posten van een bekend persoon. Hier is het aantal volgers groeiende, wat betekent dat steeds meer mensen aangeven dat ze deze dagelijkse wijsheden graag willen lezen. Door deze groei in geinteresseerde lezers van onze berichten, kunnen we vervolgens ook beter onze boodschap verspreiden: laten we met z’n allen iemand anders “omhoog” helpen, zodat deze ook weer mee kan doen. Want…. samen staan we sterker!

Dus mocht je op Instagram actief zijn: wil je ons volgen en like je onze quotes dan? Hoe meer volgers en hoe meer “likes”, bij des te meer mensen komt de post in hun newsfeed. Oftewel: daarmee bepalen de we inhoud van de ochtendkrant voor steeds meer mensen.

En… inmiddels hebben we ook een donatie-pagina opgezet op Go Fund Me. Helaas kost ons dat per donatie geld, en per overboeking van hen naar ons ook een percentage, maar het zorgt er wel voor dat de mensen uit het buitenland ook kunnen lezen en doneren. Dus… mocht je deze link (gf.me/u/y8zmqq) willen delen … GRAAG!

Dankjewel in ieder geval alvast voor je betrokkenheid !

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *